G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Yakutiye Çalış-Mıyor, Erzurum´u Sinek Bastı

Yakutiye Çalış-Mıyor, Erzurum´u Sinek Bastı

Erzurum´un özellikle Yakutiye İlçesi sınırlarında yaşayan vatandaşlar son günlerde artan sinek ve sivrisinek türü haşerelerin istilasına uğradı.

 

 

Özellikle Yakutiye Belediyesi sınırlarında son bir aydır çöp konteynerlerinin zamanında alınmaması, çöp konteynerlerinin etrafında biriken çöplerin etrafa saçılması sonucu park ve bahçeler zararlılardan geçilmiyor. Vatandaş balkona çıkamıyor, penceresini açamıyor. Yakutiye Sakinleri ise bu duruma isyan ediyor.

Yakutiyeliler Sinek İlaçlarına Hücum Ediyorlar

Yakutiye İlçesi sınırlarında yaşayan vatandaşlar son bir aydır İlçeyi adeta istila eden Sinek, Sivrisinek ve haşerelere karşı marketlerde satılan İlaçlarla mücadele ediyor. Yakutiye İlçesi sınırlarında marketçilik yapan bir esnafımız yıllardır tozlu raflarda satılmayan Sinek İlaçları son bir ayda yok satıyor diye değerlendirdi.

Uzmanlar ise, mahalle ve sokaklarımızda bulunan ve günlük atıklarımızın toplandığı çöp konteynerleri zamanında alınmadığından dolayı sinek ve sivrisinek popülasyonunu artırdığını söylüyor. Bilimsel verilere göre, gerekli önlemler alınmazsa, sıtma gibi hastalıklarda artış yaşanacak.



  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 16.3 ° / 4 ° Güneşli