Yıllar önce ?eski arkadaşlarımızı buluruz? bahanesiyle girdiğimiz Facebook, sahte insanların sahte kaynaklarıyla doldu, taştı. Bakın bu durum bizi ne hale getirdi.
?Facebook sahte ihtiyaçların bir ürünü olarak ortaya çıktı. Sahte kaynaklar, sahte insanlar üretti. Başlangıçta insanlar eski arkadaşlarını bulma umuduyla girdiler bu mecraya. Burada hem ihtiyaçlar sahteydi hem kişi, kendisini sahte bir kimlik olarak üretmeye başladı. Yaşını, mesleğini, eğitim durumunu olmasını istediği gibi seçti. Dolayısıyla, henüz iletişim sürecinin başlangıç noktası olan kaynak sahte oldu?? Bu sözler, İstanbul Üniversitesi Gazetecilik Bölümü Öğretim Üyesi ve İletişim Sosyolojisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nurdoğan Rigel?e ait? Rigel, Facebook kullanımının yanlışlığında, yıllardır ötelenen o vahim gerçeği ortaya koydu.
GİRDAPTAYIZ
Facebook?un toplumda şizofrenik bir durum yarattığını anlatan Rigel, özellikle orta yaş grubunun bu durumdan etkilendiğini vurguladı. ?Kaynak sahte olunca, ileti de sahte oluyor? diyen Rigel, bu tür mecraların toplumu psikolojik büyük bir girdaba çektiğini ve yalnızlaştırdığını söyledi. İdeal iletişim durumunun bozulduğuna dikkat çeken Rigel, kullanılan araç ve teknolojinin kullanıcı üzerinde olumsuz itibar yarattığını belirterek, ?İdeal iletişim durumu, yüz yüze iletişimdir. İdeal iletişim durumunu bozduğumuz için sahte ihtiyaçlar yaratıldı hayatımızda? dedi.
AİLELERE ÖNEMLİ UYARI
Evlilik ve Aile Danışmanları Derneği Başkanı Psikolojik Danışman Ferhan Bıçakçılar da, evlilikleri zora sokan virüslerden birinin sosyal medya bağımlılığı olduğunu vurgulayarak, "Evliliğiniz kötü gidiyorsa sosyal medyadan uzak durmalısınız" dedi.
KAYNAK: http://www.habervaktim.com/haber/399653/yalanbook-oldu.html