G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Yanlış hesap HSYK´dan döndü

Yanlış hesap HSYK´dan döndü

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 3. Dairesi, bir kısmı daha önce Adana Adliyesi´nde görev yapan 17 hakim ve savcı hakkında, "paralel yapının amaçları doğrultusunda hareket ettikleri" gerekçesi ile inceleme başlattı.

İnceleme başlatılanlar arasında Okyanus davasına bakan isimlerde bulunuyor

HSYK, 3. Dairesi "paralel yapının amaçları doğrultusunda hareket ettikleri" gerekçesi ile 17 hakim ve savcı hakkında inceleme başlattı. Kurul, yargı içindeki "paralel yapı"nın temizlenmesi için Suriye´ye giden MİT TIR´larının durdurulması ile gündeme gelen Adana Adliyesi´nde görev yapan hakim ve savcılar üzerine yoğunlaştı. Adana Adliyesi´nde HSYK Başmüfettişi tarafından yapılan incelemede, 12´si hakim 5´i savcı 17 isim belirlendi. İnceleme raporunda bu isimlerden bazılarının, "Adana Adliyesi´nde paralel yapının amaçları doğrultusunda faaliyet yürüttüğü" ifadesi yer aldı. Adana Adliyesinde görülen Okyanus Davasında İş Adamı Nusret Argun´un da aynı şekilde yargılandığı ve sonrasında paralel yapının kumpasına kurban gittiği ortaya çıkmıştı.

HSYK´nın haklarında inceleme başlattığı isimler arasında, Adana Hakimi Müslüm Uzun, Adana Hakimi Cuma Afşar, Adana Hakimi İbrahim Öneker, Adana Hakimi Bayram Demirci, Ankara Batı Hakimi Hüseyin Serter (Eski Adana Hakimi/Eski HSYK üyesi), Mersin Savcısı Özcan Şişman (Eski Adana Savcısı/tutuklu), Antalya Savcısı Süleyman Bağrıyanık (Eski Adana Savcısı/tutuklu), Zonguldak Savcısı Aziz Takcı (Eski Adana Savcısı/tutuklu), Zonguldak Hakimi Selma Rahşan Takcı (Eski Adana Hakimi), Gaziantep Hakimi Pınar Poyrazoğlu (Eski Adana Hakimi), Gebze Hakimi Ramazan Artun (Eski Adana Hakimi), Kayseri Savcısı Doğan Şahin (Eski Adana Hakimi), Kayseri Hakimi İrfan Yıldız (Eski Adana Hakimi), Sivas Savcısı Mustafa Sırlı (Eski Adana Savcısı), Düzce Savcısı Zeki Yalçın (Eski Adana Savcısı), İzmir Bölge İdare Mahkemesi Üye Hakimi İbrahim Aydoğdu (Eski Adana 1. İdare Mahkemesi Üye Hakimi), Aydın Bölge İdare Mahkemesi Üye Hakimi Kemal Oranca (Eski Adana 1. İdare Mahkemesi Üye Hakimi) yer alıyor. 

OKYANUSU YARGILAYANLAR BUGÜN YARGILANIYOR

Aynı mahkemede görevli olan ve Okyanus davasını yürüten Mahkeme Başkanı Doğan Şahin, Kıdemli üye Cuma Avşar ve Ramazan Artun´da HSYK´nın inceleme başlattığı isimler olarak dikkat çekiyor.



Anahtar Kelimeler: Yanlış hesap HSYK döndü
  • Perşembe 17.6 ° / 5.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 18.4 ° / 6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli