G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

YENİ PARTİ´YE ERZURUM´DA KİMLER KATILACAK?

YENİ PARTİ´YE ERZURUM´DA KİMLER KATILACAK?

Eski Bakan Ali Babacan´ın kurmaya hazırlandığı yeni partide Erzurum´dan hangi isimlerin olacağı merak ediliyor. AK Parti´nin küskünlerinin bu partiye katılması da bekleniyor.

 

Türkiye´de siyaset her şeye gebe. Eski bakan Ali Babacan´ın başını çektiği ve adının Huzur Partisi olacağı dillendirilen yeni partinin kurulması için görüşmelerin yapıldığı biliniyor.

Özellikle Ankara ve İstanbul´da bu parti için çalışmaların hızlandığı dillendiriliyor.

AK Parti´nin küskünlerini içine alması beklenen partinin Erzurum ayağında kimlerin olacağı da merak konusu...

AK PARTİ´NİN KÜSKÜNLERİ TETİKTE BEKLİYOR

AK Parti´nin Ankara kulislerine göre ilimizden geçmiş dönemlerde Milletvekilliği yapmış ve İlçe Belediyelerinde Başkanlık yapıp ama sonradan tekrar aday gösterilmemiş bir çok ismin bu partiye katılacağı iyiden iyiye dillendirilmeye başlandı. Yine Geçmiş dönemlerde AK Parti Erzurum İl ve İlçe teşkilatlarında önemli görevler yapmış çok sayıda kişinin de bu kurulacak olan Parti´de yer alacağı dillendiriliyor.

GENEL MERKEZDEN ÇEKİNİYORLAR

AK Parti´nin 24 Haziran seçimlerinde Erzurum´dan bir milletvekili ve elli bin civarında oy kaybetmesinin ardından 31 Mart seçimlerinde de bu rakamın yüz bin civarında olması sebebiyle AK Parti´nin son iki seçimlerde güç kaybetmesini fırsat bilen isimler partinin kurulma çalışmasını hızlandırdı. Erzurum, her parti için olduğu gibi yeni kurulacak parti için de önemli şehirlerden biri. Ancak henüz yeni kurulacak partiyle ilgili Erzurum´dan kimse somut adım atamıyor. Bunda AK Parti Genel Merkezi´nden çekinilmesi de temel etkenlerden biri olarak görülüyor.

YAKINDAN TAKİP EDİYORLAR

Özellikle Ankara ve İstanbul gibi iki büyük şehirde atılacak adımlar bekleniyor. Ali Babacan ve eski başbakan Ahmet Davutoğlu´nun görüşme trafiğini hızlandırdığı ulusal basında yer almaya başladı. AK Parti´nin Erzurum´daki küskün isimleri, yeni kurulacak partiyle ilgili gelişmeleri yakından takip ediyor.



  • Perşembe 0.1 ° / -10.1 ° false
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false