G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Yerel Seçimde Kadın Adaylar Geride Kaldı

Yerel Seçimde Kadın Adaylar Geride Kaldı

Yerel Seçimde Kadın Adaylar Geride Kaldı

Mehmet Özcan - Siyasi partilerin yerel seçimlerde büyükşehir belediyelerindeki adaylarının yüzde 90'ı erkeklerden oluşuyor.

 Yüksek Seçim Kurulu (YSK) verilerinden derlediği bilgiye göre, 30 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere katılacak partiler, büyükşehir belediyesindeki aday tercihlerini erkeklerden yana kullandı. 

Ülke genelinde büyükşehir belediyelerinde başkanlık için 448 aday mücadele edecek. Bu adayların, 405'i erkeklerden oluştu, kadın aday sayısı ise 45'te kaldı. Buna göre, büyükşehirlerdeki adayların yüzde 90'ı erkekler, yüzde 10'u ise kadınlardan oluştu.

Kadın adayların tercihi de bağımsız şekilde seçime gitmekten yana oldu. Buna göre, 8 aday bağımsız olarak seçim çalışmalarına başlarken, en çok kadın aday gösteren partiler ise altışar adayla Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK-PAR) ile Halkların Demokratik Partisi (HDP) oldu. Seçimler için 4 kadın adayı açıklayan Doğru Yol Partisi (DYP) ise 3'üncü oldu. 

TBMM'de grubu bulunan partiler arasında ise en çok kadın adayı CHP gösterdi. CHPŞanlıurfa ve Aydın'da kadın adaylarla mücadele edecek. 

Ak Parti'nin büyükşehir belediyelerindeki tek kadın adayı ise Gaziantep'te seçim çalışmalarını yürüten eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin oldu. 

Kadınlar, en çok İstanbul'da yarışacak



Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 0.1 ° / -10.1 ° false
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false