G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

YILLAR SONRA ARSA SAHİBİ ORTAYA ÇIKTI

YILLAR SONRA ARSA SAHİBİ ORTAYA ÇIKTI

YILLAR SONRA ARSA SAHİBİ ORTAYA ÇIKTI

YILLAR SONRA ARSA SAHİBİ ORTAYA ÇIKTI 

Selahattin Parlak?ın belediye başkanı iken kurduğu Hilalkent, yıkım tehlikesiyle karşı karşıya. Yıllar sonra ortaya çıkan arazinin asıl sahibi, mahkemeden arsanın iadesi için karar çıkardı.

Erzurum`a 35 yıl sonra geldi, tarlası üzerine mini bir şehir inşa edildiğini gördü. Soluğu mahkemede alan Mehmet Kurt, 5 yıl boyunca hakkını mahkemelerde aradı. Yerel mahkemede davayı kazandı, Danıştay`dan da `onay` çıktı ama mahkeme kararının uygulanmaması yüzünden arsasına kavuşamıyor?

Danıştay arsa sahibini haklı buldu

ERZURUM?DAN 1970 yılında İzmir`e göç eden SSK emeklisi Mehmet Kurt, 35 yıl sonra geldiği memleketinde, babadan kalma tarlasının üzerine kendisinden habersiz evler yaptırıldığını görünce şok yaşadı. Kapatılan Kazım Karabekir Belediyesi`nin 1997?de Belediye Kanunu`nun 18`nci maddesini uygulayarak, arsasının yerini değiştirdiğini öğrenen ve soluğu mahkemede alan Mehmet Kurt, davayı kazanmasına rağmen arsalarını bir türlü geri alamıyor.

Parlak: Olayın benimle ilgisi yok

KAZIM Karabekir Belediyesi eski Başkanı ve Hilalkent Konutları`nın yöneticisi Selahattin Parlak ise Mehmet Kurt`un `biraz haklı` olabileceğini söyledi. Parlak, Hilalkent ile ilgili ilk 18 uygulamasını kendisinin yaptığını ancak mahkemenin iptal ettiğine dikkat çekerek, "Hilalkent`in imar iznini ve tapularını da Lütfi Koç`un başkan olduğu dönem aldım. Son durumun ne olduğunu bilemiyorum. olayın benimle de bir alakası yok" dedi.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 13.1 ° / 7.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 12.7 ° / 4.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 11.2 ° / 4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı