G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

YİNE YENİ PARTİ YİNE VAHİT BİNGÖL

YİNE YENİ PARTİ YİNE VAHİT BİNGÖL

YİNE YENİ PARTİ YİNE VAHİT BİNGÖL

Ak Parti'den ayrılan milletvekili Ertuğrul Günay'ın geçen hafta ilk işaretini verdiği yeni parti çalışmaları başladı.

Erzurum kulislerinde de konuşulan yeni partinin çalışmalarını Anavatan Partisi Eski il Başkanı Vahit Bingöl'ün yürütüyor.

Eski siyasetçi Vahit Bingöl'ün Ak Partiden ayrılmış, siyasi ömrünü tamamlamış, siyaseten halkın teveccühünü kaybetmiş isimlerden bir kadro oluşturma eğiliminde olduğu siyasi kulislerde konuşuluyor.

Yürütülen yeni parti çalışmasıyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz eski ANAP lı bir siyasetçi ‘Eskiye rağbet olsaydı bat pazarına nur yağardı. Vahit Bingöl siyasette marka bir isim, Erzurum siyasetinin önemli isimlerinden birisi bunu inkâr edemeyiz. Ama siyasetle ilgili düşünülen her çalışmada Kendisini ön plana atması ilkeli bir duruş değil.Sağcı, solcu, liberal, sosyalist, demokrat hangi siyasi eğilimle ilgili bir oluşum düşünülüyorsa Vahit Bingöl oraya aday. Hatırlayınız bir dönem Anavatan Partisinin il başkanlığını yapan Vahit Bingöl'ün adı, Ak Parti, Doğruyol Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi içinde konuşulmuştu.' Dedi.

YEREL SEÇİM SONRASINDA ÇALIŞMALAR BAŞLAYACAK

Diğer yandan AK Parti'den ayrılan Milletvekili Ertuğrul Günay, geçen hafta sinyalini verdiği yeni parti için yerel seçimlerden sonra düğmeye basılacak.

Kültür Turizm eski Bakanı Ertuğrul Günay'ın geçen hafta sinyalini verdiği yeni parti için düğmeye basılıyor. AK Partiden ayrılan milletvekilleri, yerel seçimlerden sonra yeni bir parti kurmak üzere harekete geçecek.

"İHTİYAÇ YAVAŞ YAVAŞ ORTAYA ÇIKMAYA BAŞLADI"

Günay geçen hafta AKP'den ayrılan Bağımsız milletvekilleri Erdal Kalkan ve İlhan İşbilen ile birlikte düzenlediği toplantıda "Türkiye toplumu adalet istiyor. Partiler karşılamaz ise, toplum yeni siyasi hareketleri bağrından çıkaracaktır" demişti. Kütahya Bağımsız milletvekili İdris Bal da dün "İhtiyaç yavaş yavaş ortaya çıkmaya başlamıştır. Türk siyasetinin parti içi demokrasi, kurumsallaşma ve tahammüle ihtiyacı var" açıklamasını yaptı.

30 MART SONRASI HAREKET GEÇECEKLER

17 Aralık yolsuzluk operasyonundan sonra Ak Parti'den istifa eden 9 milletvekili, MHP kökenli bağımsız İhsan Barutçu'yu da yanlarına alarak yeni bir parti çatısında örgütlenmeyi hedefliyorlar. Bu konudaki yol haritasının 30 Mart sonrası çizileceği ve yerel seçimde siyasi partilerin alacağı oy oranına göre tavır alınacağı belirtiliyor. Yerel seçim sonrası siyasi partilerde yeni dalgalanmalar yaşanabileceği de hesaplanıyor.

İLK ETAPTA 10 VEKİL

Yeni kurulacak partide Ak Parti'den istifa eden Bağımsız milletvekilleri Ertuğrul Günay, İdris Naim Şahin, Hami Yıldırım, Haluk Özdalga, Muhammed Çetin, Hakan Şükür, İlhan İşbilen, Erdal Kalkan, İdris Bal ve İhsan Barutçu'nun olması ve TBMM'de ilk etapta 10 vekil ile temsil hedefleniyor.

 

 



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli