G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Yöneticilere veto!

Yöneticilere veto!

Ak Parti´nin Erzurum il ve ilçe başkanlarının yanı sıra yönetim kurulu üyeleri, 24 Haziran´da yapılacak seçimlerde, Genel Merkezin onayını almadan görevinden istifa edemeyecek. Karar, yöneticilerin aday olmasına kısıtlama getiriyor.

Ak Parti Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş imzasıyla hazırlanan ve sadece İl Başkanlarına gönderilen yazı, Erzurum İl Başkanı Mehmet Emn Öz´e de iletildi.
 
Yazı da, parti yöneticileri, Genel Merkezin bilgisi dışında istifa etmemeleri konusunda uyarıldı.
 
Buna göre, parti teşkilat başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, eğer adaylık düşünüyorsa, önce Genel Merkez´e bu düşüncesini iletecek, eğer onay çıkarsa görevinden istifa edecek. Aksi halde, bu kişiler aday gösterilmeyecek. Ak Parti´nin bu kararı, teşkilatların seçim temposundaki verimini düşürmemek, adaylıklardan dolayı teşkilatın içini boşaltmamak anlamına da geliyor.
 
ANKARA´DAN ONAY ALMAYA ÇALIŞIYORLAR
Öte yandan, Genel Merkezin bu kararı, Erzurum il ve ilçe yönetimlerinde görev yapan bir çok partiliyi adeta şoka uğrattı. Ankara´dan gelen bu karardan sonra, adaylık düşünen isimler, Genel Merkez düzeyinde nabız yoklamaya başladı.
 
Genel Merkezin, yöneticilerin adaylarına sıcak bakmadığı için, bu kişilerin milletvekili aday adaylığı ihtimalinin iyice zorlaştığı ifade ediliyor.


Anahtar Kelimeler: Yöneticilere veto
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli